Skolas blogs

9.11.11

Par burkāniem un āboliem

Arī šogad mūsu skolas skolēni ziemas mēnešos tiks pie kādas vitamīnu devas. Pateicoties Eiropas projektam, ikviens skolēns no 1. līdz 9. klasei (piedodiet, vidusskolēni) katru nedēļu, līdz pat 9. martam, pirmdienās, trešdienās un piektdienās bez maksas saņems kādu augli vai dārzeni.
"Ezerkauliņi", kas mūsu skolai piegādā šos našķus, pārsvarā sola katram

 paciņu graužamos burkānus vai

vienu ābolu. Ja nu būs iespējams, dažreiz var būt arī kāds cits pašmāju auglis vai dārzenis.
Tā nu tagad trīs reizes nedēļā skolas saimnieka kabinets tiek ļoti iecienīts, jo tajā tiek novietoti atvestie labumi. Skolas medmāsiņa sadala pēc skaita katrai klasei, saliek maisiņos un tad ir darbiņš klašu audzinātājiem, kas nāk pakaļ un izdala skolēniem. Reizēs, kad klašu audzinātāju nav skolā, ir nozīmēts "galvenais atbildīgais" klasesbiedrs, kurš paveic šo darbiņu.
Pagaidām kopš projekta sākuma vēl pagājusi tikai nedēļa un augļi ir skolēnu pieprasīti. Daži nespēj nociesties un lūdz skolotājus, lai atļauj nograuz stundas laikā. Kā būs turpmāk? Cerēsim, ka skolēni turpinās grauzt burkānus, ābolus un citus labumus. Un tie, kuri nevēlas - neņems savu porciju, vai iedos klasesbiedram, kurš to vēlas, tā noteikti būs daudz labāka rīcība, nekā izmētāšana pa gaiteņiem.
Labu apetīti!