Skolas blogs

2.11.12

Tikšanās ar absolventu Kasparu Ruciņu

Par godu mūsu skolas 45 gadu jubilejai pie skolēniem stundās viesojas Salaspils 1.vidusskolas absolventi un vada stundu.
Domāju, katrs skolnieks ir dzirdējis no saviem vecākiem vai vecvecākiem teikumu: ”Mūsu laikos gan tā nebija, mūsu laikos bija citādāk.” . Tad nu pirmdien, 22.oktobrī, pie 11. un 12. klases bija ieradies Kaspars Ruciņš, kurš šajā skolā mācījās pirms 22 gadiem un deva mums mazu ieskatu, kāda tad bija skolas dzīve viņa laikos.
Kaspars pastāstīja, ka ziemā skolēni sporta stundas pavadīja slēpojot, bet vasarā skrēja pa meža takām.
Agrāk mūsu skolā bija vairāki interesanti pulciņi, tādi kā šaušanas, lidmodelistu, ķīmijas pulciņi u.c.
Iespaidīgi, vai ne? Bet, vai jūs zinājāt, ka agrāk skolēni septembra mēnesi pavadīja uz lauka un ievāca ražu? Šo laiku dēvēja par ražas svētkiem,un tie ilga gandrīz visu septembri, tas nozīmē, ka audzēkņi uzsāka mācības oktobrī.
Vai jums ir nojausma, cik bieži mūsu skolā notika diskotēkas? Katru mēnesi! Vai spējat tam noticēt? Es arī nē! Kaspars atceras, ka skolas laikos viņš ar savu klasi burtiski dzīvoja skolā un bijuši pat gadījumi, kad mājās nākuši tikai divos no rīta un visu šo laiku bija sēdējuši skolā kādā no pulciņiem. Protams, mammas nebija īpaši priecīgas!
Visu laiku, kamēr Kaspars dalījās ar skolniekiem par saviem skolas gadiem, viņš smaidīja un smējās- tik patīkamas bija atmiņas! Un pareizi jau vien ir, jo, lai arī kas mums skolā nepatiktu, tajā agri vai vēlu gribas atgriezties, jo ar to saistās patīkami mirkļi!
Un pats galvenais, ko skolas absolvents uzsvēra - šīs skolas skolotāji visos laikos vienmēr ir bijuši radoši, un lai pašiem būtu interesanti, ir jābūt vēlmei būt aktīviem pašiem.
Paldies Kasparam par tikšanos un veiksmīgu ikdienu viņam!