Skolas blogs

3.5.13

Saeimas deputāta "ādā”


     Šā gada 26.aprīlī man bija iespēja „iejusties „Saeimas deputāta” ādā”. Tiklīdz uzzināju par šo pasākumu, ilgi nedomājot, pieteicu savu ideju interneta vietnē http://www.jauniesusaeima.lv. Idejas mērķis bija dalīties ar savu redzējumu tajā, ko būtu nepieciešams ieviest, uzlabot vai mainīt Latvijā. Nosaucu to: ”Mūsu spēks - mūsu Latvijas Republikas iedzīvotāji. Nē – nacionālajiem konfliktiem un savstarpējam naidam! Cik ilgi tas var turpināties?” 

     Jau ilgu laiku esmu domājis par nacionālajiem jautājumiem mūsu valstī un esmu centies tos izprast un rast atbildes. Vēlējos, lai kāds mani sadzird un uzklausa. Bija prieks par dzirdētajiem viedokļiem, izteikto atbalstu pat no nepazīstamiem cilvēkiem. Vēlos pateikties tiem cilvēkiem, kas balsoja un jutās ieinteresēti, paldies, ka atbalstījāt manu ideju! Noslēdzoties interneta vides vēlēšanām, es tiku ievēlēts par 3. Jauniešu Saeimas deputātu. Kopumā tika ievēlēti, kā jau „īstajā” Saeimā, 100 deputāti.

     Bija interesanti uzklausīt citu jauniešu viedokļus par Latvijas problēmām, interesanti dalīties ar savu viedokli, pieredzi. Izteicu savas domas publiski no deputātu tribīnes par tādām tēmām kā: veselības mācības ieviešana pamatskolā, veselīga dzīvesveida popularizēšana jauniešu vidū, nacionālo vērtību stiprināšana un citām svarīgām tēmām. 

     Ir fantastiski apzināties, ka tev līdzās ir cilvēki, kas domā līdzīgi. Tajā brīdī tu sajūties varens un stiprs. Tā bija fantastiska pieredze gan politisko uzskatu pilnveidošanā, gan komunikācijas uzlabošanā, gan uzstāšanās mākslas pilnveidošanā.


     „Silti” iesaku visiem jauniešiem piedalīties ārpusklases aktivitātēs, tādā veidā Jūs padarāt savu ikdienu pavisam interesantu, smeļaties pieredzi un kopumā paplašināt savu redzesloku. 
Lai Jums veicas, 
Jauniešu Saeimas deputāts Rolands Ševčenko