Skolas blogs

19.6.14

Angļu valodas nometne


Šogad pirmo reizi Salaspils 1.vidusskolā norisinājās angļu valodas dienas nometne 5.-6.klases skolēniem 2.-7.jūnijā ar mērķi nostiprināt skolēnu angļu valodas pamatzināšanas, papildināt mācīšanās prasmes, celt pārliecību par savām spējām un iepazīt dažādu angliski runājošo valstu kultūras.

Nedēļas laikā skolēni caur spēlēm un dažādām aktivitātēm apguva angļu valodas gramatikas likumus pie skolotājas Asnātes Strīķes, papildināja ar mācīšanos saistītas prasmes pie skolotājas Lāsmas Peļņas un pilnveidoja tehnoloģiju prasmes pie skolotājas Ievas Hermanes. Skolēni runāja, rakstīja, lasīja un pat dziedāja angļu valodā. Bet, lai tas viss notiktu daudz interesantāk, katru dienu caur nodarbībām bija iespēja nedaudz vairāk iepazīt kādas valsts kultūru. Piemēram, piektdienā skolēni iepazina Indijas kultūru un skolā viesojās students no Indijas, kas atbildēja uz visiem skolēnus interesējošiem jautājumiem.

Bērniem bija patiess prieks trīs pēcpusdienas spēlēt spēles kopā ar ārzemju jauniešiem – Valentinu no Austrijas un Alvise no Itālijas. Lai iepazītu pasauli tuvāk, skolēni ceturtdienas pēcpusdienā devās ekskursijā uz Rīgas lidostu, kur vēlreiz pārliecinājās, ka angļu valoda ir starptautiska valoda un apzinājās tās nepieciešamību.

Nometne tika noslēgta ar priekšnesumu un pašu veidoto video rādīšanu vecākiem, neiztiekot arī bez kopīga kliņģera un paldies teikšanas.