Skolas blogs

16.3.15

LEGO sacensības

Sestdien, 14. martā Rīgas Jauno tehniķu centrā notika LEGO sacensības Lego Robotikā un Lego konstruktoriem. Pasākumā piedalījās 20 Salaspils Lego pulciņa dalībnieki.
LEGO Robotikas sacensībās notika divās disciplinās LEGO Sumo un LEGO līnijsekotājs (divās vecuma grupās no 8 līdz 15 gadiem).
Sacensībās ar LEGO konstruktoriem darbi tika veidoti telpiski „Citplanietiešu pasaule” un plaknē „Pasaules rašanās” (divās vecuma grupās no 6 līdz 11 gadiem).
1.vietu LEGO konstruktoru konkursā savā vecuma grupā (9-11gadi) ieguva 5.b klases skolēni Toms Zvirgzdiņš un Dāvis Imants Ozoliņš, bet 2.vietu (6-8 gadu grupā) Petrovskis Emīls un Sperga Markuss. Ļoti labus darbus izveidoja topošie pirmklasnieki, kuri 6-8 gadu grupā, konkurējot ar skolniekiem, ieguva gan pirmo un trešo vietu, tie ir Ivo Kokins un Markuss Zemītis (1.vieta) un Arsēnijs Dončinko un Olafs Kalējs.
Robotikas grupas puišiem šoreiz sacensībās neveicās, bet iegūtā pieredze noderēs nākamajās sacensībās 20. martā Transporta un sakaru institūtā.
Lego pulciņa vadītāja
Ruta Ilgaža