Skolas blogs

6.5.15

FIRST LEGO LEAGUE turnīrā 2.vieta

Salaspils 1.vidusskolas Lego tehnikas pulciņa komanda izcīnījusi godpilno otro vietu FIRST LEGO LEAGUE mini turnīrā iesācējiem. Turnīrs norisinājās Ķīpsalas hallē 19.aprīlī, un tajā piedalījās septiņas komandas. Salaspili pārstāvēja Mārtiņš Pauls Plisko, Artis Brokāns un Daniels Kriņickis. 
FIRST LEGO LEAGUE turnīrā tiesneši vērtē trīs galvenās jomas: robotu sacensības, aktuālās tēmas projekta izstrādi un prezentāciju, kā arī komandas spēju sadarboties gan savā starpā, gan ar citām komandām.
Robotu sacensībās komandai jāuzbūvē un jāprogrammē autonoms LEGO Minstorm robots. Šajā sacensību sadaļā mērķis ir atrisināt dažādus uzdevumus un divarpus minūtēs iegūt pēc iespējas vairāk punktu.
Nākamais sacensību uzdevums ir prezentēt savu projektu, un tam katru gadu tiek noteikta jauna tēma. Komandām tā jāizpēta un jānoskaidro, kā to cenšas risināt zinātnieki un inženieri
. Pēc tam jāatrod savs inovatīvs risinājums. Vērtējumā ir svarīgi, lai dažādas komandas komunicētu viena ar otru un dalītos ar savu pieredzi.