Skolas blogs

11.11.16

"Ar vilciņu Rīgā braucu"

Īstenots projekts „Ar vilciņu Rīgā braucu”.
Salaspils 1. vidusskola sadarbībā ar Salaspils Mūzikas un mākslas skolu 2016. gada pavasarī uzsāka kultūras projekta „Ar vilciņu Rīgā braucu” īstenošanu.

Radoši un jautri pagājušas pavasara animācijas darbnīcas Salaspils 1. vidusskolā, kurās vizuālās mākslas pulciņa audzēkņi un 1-3.klašu skolēni skolotājas Guntas Lagzdiņas un animatores Daces Liepas vadībā centīgi zīmēja animācijas filmas personāžus un fonus, kurus pēc tam pacietīgi jānofilmē. Filmas kadros atraktīvā veidā skolēni izspēlē Salaspils moto “Salaspils – pirms Rīgas!”, kā arī skolēnu un salaspiliešu jau folklorizējušos joku: “Salaspils – pilsēta ar pārbrauktuvi”. Katrā ziņā vilciens ar savu vadītāju vilku viennozīmīgi ir kļuvis par filmas galveno personāžu. Vēl filmā piedalās bezgalīgs skaits sazīmēto kaķu, kuriem patīk vizināties vilcienā un pastaigāties pa Salaspili...


Liela interese bija arī par Ogres fotokluba fotogrāfes Anitas Ozoliņas vadīto foto darbnīcu, kurā skolēni izvēlējās pēc saviem ieskatiem svarīgākos un filmai atbilstošākos Salaspils objektus. Fotografējot, galvenais bija atcerēties visus fotogrāfes padomus. Kā izrādās tas nemaz nav tik vienkārši – atrast vislabāko redzes leņķi un iekadrēt objektu.

18.maijā Salaspils Mūzikas un mākslas skolā noslēdzās projekta mūzikas darbnīcas ar filmas skaņu ierakstu. SMMS meiteņu koris iedziedāja tautasdziesmu „Ar vilciņu Rīgā braucu” un koklētāja Ieva Gabrāne ieskaņoja filmas muzikālo materiālu. Meitenēm ierakstā palīdzēja skolotājas Rūta Bugavičute un Inese Putniņa. Ar skaņas ieraksta tehnisko pusi topošos mūziķus iepazīstināja komponists un saksafonists Uģis Vītiņš no grupas ElektroFolk.

Darbs pie filmas veidošanas turpinājās septembrī un oktobrī. Beidzot filmiņa ir gatava un varam iepriecināt skatītājus ar pašu gatavotu animācijas filmu. Filmas pirmizrāde notiks novembrī Salaspils 1.vidusskolā. Tiks izveidota arī filmas varoņu izstāde. Paldies visiem, visiem, maziem un lieliem kuri projektā iesaistījās!






 



Turējām īkšķus, un - mums izdevās!
Projekta vadītāja Dace Liepa
Skolotāja Gunta Lagzdiņa