Skolas blogs

13.3.12

Jaunsargu ziemas mācības

Kad ārā vēl bija ziema, jaunsardzes vienībai notika ziemas mācības (18.02.2012).
Norunāts bija tikties Silavā jau 9.00 no rīta sestdienas dienā.
Sākumā mums bija orientēšanās pēc kartes ap Silavas bērnudārza teritoriju, kur pie noteiktiem kontrolpunktiem vajadzēja atbildēt uz dažādiem jautājumiem par tēmām, kuras bijām mācījušies.
Kad bijām izpildījuši šo uzdevumu devāmies mežā, kur mēs praksē mācījāmies „Uguns un kustību”. Bija daudz jāskrien, jākrīt, jābrien pa balto, biezo sniega segu. Un, protams, jāmācās kā pareizi izpildīt šo aizsardzības, segšanas paņēmienu.
Vēlāk mums bija šaušanas nodarbība, kur bija, jāmēģina ar pneimatisko ieroci trāpīt mērķī. Kad bijām apguvuši šo tehniku, notika dueļi – divi jaunsargi sacentās savā starpā trāpīt mērķī - zaudētājs veica 20 roku saliekšanas.
Jaunsargi pat ziemā neiztiks bez liela ugunskura, kur sildīties, paēst, iedzer siltu tēju un brīvā brīdī „pačilot” ar citiem jaunsargiem.
Pirms mājās došanās mūsu vadītāji mums bija sagatavojuši ļoti interesantu stratēģijas spēli – „Divi karogi”. Mūs sadalīja divās komandās, katrai komandai bija savs karogs, kurš bija jānosargā, bet tajā pašā laikā, jāatnes pretinieku komandas karogs. Katrai komandai bija arī aproces ap roku savā krāsā, kuras simbolizēja komandas piederību, bet dodoties uzbrukumā, pretinieks varēja tās noraut, izslēdzot no spēles.

Paldies visiem jaunsargiem, kuri ieradās uz mācībām!



Lielais paldies mūsu majora kungam un Zanei par lieliskajām mācībām!