Skolas blogs

19.12.14

Salaspils novada bibliotēkas lepnums – grāmata „Kā atmodināt Saulcerīti”


  



    Vēl nesenā atmiņā daļai no mums ir košais karnevāla gājiens „Gribu iet uz bibliotēku!”, kurš pulcēja ap 1500 bērnu no visas Latvijas. Uz pasākumu tika aicināti domrakstu konkursa „Kā atmodināt Saulcerīti?” dalībnieki. Arī Salaspils 1. vidusskolas skolēni tajā ņēma dalību. No 72 žūrijas izraudzītiem interesantākajiem konkursantu darbiem tapa grāmata „Atmodināt Saulcerīti”, kurā iekļauti arī trīs mūsu skolas meiteņu darbi – Lienes Butānes, Aleksandras Gorbačenko un Alises Ungures. Grāmata ir pieejama arī skolas bibliotēkā.



Tā kā visčaklākie domrakstu rakstītāji bija Salaspils novada bērni, pavisam nesen Salaspils novada bibliotēka ir izdevusi grāmatu „Kā atmodināt Saulcerīti”. Šajā grāmatā ir apkopoti labākie Pierīgas reģiona bērnu radītie domraksti. Varam lepoties, jo šajā grāmatā ir iekļauti vairāki mūsu skolas skolēnu domraksti ar ilustrācijām. 

Skolēni, kuru darbi ir publicēti jaunizdotajā grāmatā:
Liene Butāne, Aleksandra Gorbačenko, Alise Ungure, Austris Bogdāns, Katrīna Brokāne, Elizabete Bukovska, Madara Burkevita, Kristiāns Francis Cagulis, Ritvars Emss, Gundega Gabrane, Markuss Gleizds, Grieta Ieviņa, Knipšis Ričards Kristers, Kristiāna Korica, Eva Kozure, Santa Krēsliņa, Loreta Ķikuste, Agate Meržvinska,  Rihars Fēlikss Ozoliņš, Denīza Rakstiņa,  Madara Rakšte, Edvards Ramza, Sandis Reinvals, Vladislavs Sarkans, Dmitrijs Stepanovs, Marija Streņģe, Anna Anušika Tupčauskaite, Domeniks Ulmanis, Kristīne Vancāne, Daniela Vanceviča.





Vairāk ilustrācijas apskatāmas grāmatā, kura ir pieejama arī skolas bibliotēkā.