Skolas blogs

9.9.14

Košās krāsās aizvadīts Nacionālās bibliotēkas karnevāla gājiens bērniem „Gribu iet uz bibliotēku!”




Pirmdien, 8. septembrī, Starptautiskajā rakstpratības dienā, Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros norisinājās karnevāla gājiens bērniem „Gribu iet uz bibliotēku!”, ko organizēja Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) un nodibinājums „Rīga 2014”. Uz pasākumu tika aicināti domraksta konkursa „Kā atmodināt Saulcerīti?” dalībnieki. Karnevāla gājienā piedalījās ap 1500 bērnu no visas Latvijas, kuru skaitā bija arī Salaspils 1. vidusskolas skolēni no 5.a, 5.b, 5.c, 6.c, 6.d, 7.e un 10. klases. Bērnus pavadīja Salaspils novada bibliotēkas darbinieces un sk. M.Goba, L.Pamiljane un A.Voras. Dalībniekiem bija iespēja demonstrēt pašu veidotus karnevāla tērpus. Salaspils bērni uz pasākumu bija ieradušies kā Saules/Mēness meitas un dēli, tāpēc apģērbā dominēja koši zilā un dzeltenā krāsa.
Karnevāla gājiena dalībnieku pulcēšanās notika Rīgas Rātslaukumā, kur apmeklētājus priecēja cirka priekšnesumi, AS"Laima" saldumu meitenes, briesmīgā ragana, Sniega karaliene u.c. pasaku tēli. No Rātsnama balkona savus pavalstniekus uzrunāja Skumjais ķēniņš, pēc tam dodot vārdu domrakstu konkursa „Kā atmodināt Saulcerīti?” uzvarētājiem. Pēc ķēniņa uzrunas dalībnieki devās gājienā pāri Akmens tiltam uz Latvijas Nacionālo bibliotēku. Taču, lai nokļūtu bibliotēkā, bija jādodas „cīņā” ar melnajiem kraukļiem. Šeit katrs varēja iemēģināt savu mākslinieka roku, jo uzdevums bija, pārkrāsot kraukļus baltā krāsā. Kad šis darbs tika paveikts, 7 bibliotēkas gudrie aicināja dalībniekus iepazīt Gaismas pili. Pēc dažādām aktivitātēm pa bibliotēkas stāviem karnevāla nobeiguma koncertā visus priecēja Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris.

Karnevāla dalībnieki dāvanā saņēma grāmatu „Atmodināt Saulcerīti”, kurā publicēti domrakstu konkursa „Kā atmodināt Saulcerīti?” dalībnieku 72 oriģinālākie rakstu darbi ar jaunradītām leģendām par Saulcerīti, Antiņu, Stikla kalnu un citiem Raiņa lugas „Zelta zirgs” tēliem. Īpašs prieks par Lieni Butāni, Aleksandru Gorbačenko un Alisi Unguri. Šo meiteņu darbi ir iekļauti šajā grāmatā. Grāmata ir pieejama lasīšanai arī skolas bibliotēkā.





Ieskaties!
Papildu informācija, fotogrāfijas un video šeit: