Skolas blogs

9.3.17

Salaspiliešiem uzvara prestižās robotikas sacensībās!

Salaspils 1.vidusskolas LEGO robotikas komanda ar atjautīgo nosaukumu “Salaspils-Robopils”  
izcīnījusi 1.vietu prestižās robotu spēles sacensībās. FIRST LEGO League sacensības norisinājās 4. un 5. martā Valkā, un tajās piedalījās 300 jaunieši no dažādām Latvijas skolām.

Starptautiskās FIRST LEGO League sacensības skolēniem vecumā no 9 līdz 16 gadiem tiek organizētas vairāk nekā 80 pasaules valstīs, un tajās visā pasaulē piedalās milzīgs skaits, - 25 000 komandu. Latvijā šīs sacensības notiek jau ceturto gadu. Tās ir vienas no sarežģītākajām LEGO robotu sacensībām, un gatavošanās salaspiliešiem prasīja vairākas nedēļas spriedzes pilna darba.

Jaunieši parādīja savas spējas LEGO MINDSTORMS robotu būvēšanā un programmēšanā, prezentēja labas zināšanas par mūsdienu zinātnes problēmām un pierādīja, ka komandā kopīgi spēj sasniegt vairāk. Paldies “Salaspils-Robopils” komandas dalībniekiem Armandam Liepiņam, Mārtiņam Paulam Plisko un Aleksim Narkēvičam!

FIRST LEGO League programmas mērķis ir iedvesmot jauniešus pievērsties tādām jomām kā zinātne, tehnoloģijas, inženierija un matemātika. Katru gadu visām valstīm tiek pasludināta kopīga jauna tēma, kas rosina skolēnus pētīt mūsdienu zinātnes problēmas. Šajā mācību gadā tā bija “Dzīvnieki – mūsu sabiedrotie”, tādēļ jauniešu komandas ar patiesu interesi izzināja cilvēku un dzīvnieku savstarpējo mijiedarbību.
Salaspils meitenes Frīda Binduka, Vita Binduka, Paula Marta Alksne un Nora Krūmiņa šī projekta ietvaros pētīja kaķu un cilvēku attiecības. Projekta labais iznākums bija labdarības akcija un palīdzība bezsaimnieka kaķiem Salaspilī. 5.c klases skolnieks Krišjānis Āboltiņš pat uzbūvēja kaķu māju, kura tiks novietota Salaspilī pie Griezes ielas veterinārās klīnikas. Liels paldies skolotājai Ievai Pudžai par palīdzību projekta tapšanā!

Latvijas sacensību uzvarētājiem būs iespēja piedalīties Eiropas atklātajā čempionātā.

Video ar salaspiliešu startu skatāms Šeit

Salaspils Lego robotikas pulciņu vadītājs Sandijs Krastiņš