Skolas blogs

10.1.18

Jaunie zinātnieki un inženieri top FIRST LEGO League robotikas sacensībās!

Šī gada 13. - 14. janvārī Salaspils 1. vidusskolā, un 9. – 10. februārī Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijā notiks FIRST LEGO League Latvia ik sezonas robotikas sacensības, kurās kopā piedalīsies ap 250 jauniešu no dažādām Latvijas skolām.
Šajā FIRST LEGO League robotikas programmā top jaunie zinātnieki un inženieri, jo gatavojoties sacensībām, jaunieši attīsta savas iemaņas un pieredzi programmēšanā un konstruēšanā, strādājot ar LEGO MINDSTORMS robotiem, kā arī sezonas tēmas ietvaros iegūst zināšanas par aktuālo zinātnes pasaulē.
Jau piekto gadu, sacensībām Latvijas skolas piesaka savas skolēnu komandas, vecumā no 9 līdz 16 gadiem, lai cīnītos par FIRST LEGO League čempiona kausu.
FIRST LEGO League programmas mērķis ir iedvesmot jauniešus pievērsties tādām nozarēm kā zinātne, tehnoloģijas, inženierija, matemātika, kā arī attīstīt tiem nepieciešamās zināšanas un iemaņas. Šīs programmas sacensības tiek organizētas vairāk kā 80 pasaules valstīs, kurās piedalās 25 000 komandu.
Sacensības Latvijā organizē biedrība “FIRST LEGO League Latvia”. Atbalstītāji: SIA Robotiem, SIA Argus RT, SIA Brain Games, , Salaspils 1. vidusskola un Valkas novada dome.

Informāciju sagatavoja
Biedrības FIRST LEGO League Latvia
valdes locekle
Anna Sirmā
E-pasts: anna.sirma@gmail.com
Tālrunis: 29647622

Mājas lapa: fll.robotiem.lv