Skolas blogs

28.2.18



Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas 2017/2018 Seminārs „Ideja. Rīcība. Rezultāts.”

Es, Endijs Lagzdiņš, kopā ar Edvardu Bondaru, un skolotāju Dainu Tauriņu, 2018. Gada 9. Februārī apmeklējām Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu semināru.

Tajā mēs satikām Jolantu Bogustovu, kas ir Sabiedrisko attiecību pārstāve. Viņa mums pastāstīja par to, kas ir paveikts, ko plāno īstenot šajā projektā.

Pēc tam uzstājās filozofe un kinorežisore Krista Burāne, kura mums pastāstīja par to, kā mēs varam būt pilsoniski aktīvi, un kā tas var ietekmēt mūsu dzīvi. Kā arī informēja par Pērnavas ielas koku glābšanas pasākumu Rīgā.

Vēlāk ar Arti Pabriku, Eiropas Parlamenta deputātu, mums norisinājās diskusija par aktuālam ES problēmām . Viņš mūs informēja par klimata izmaiņām, kā arī par politiski ekonomiskām izmaiņām. Tāpat viņš aicināja samazināt plastmasas maisiņu lietošanu, jo tie ir bīstami kukaiņu un  putnu dzīvībai. Viņi, iesprūstot šādā maisā, apēd plastmasas gabaliņu, lai tiktu no tā ārā. Plastmasas gabaliņš aizprosto viņiem elpceļus, kā rezultātā aiziet bojā.

Pēc pusdienu pārtraukuma mums bija iespēja uzklausīt ”European Youth Forum” studenti no Briseles, kura mums izstāstīja, ka „European Youth Forum” jaunieši ir pilsoniski aktīvi.

Un, semināra beigās, multimākslinieks Kaspars Blūms Blūmanis mums deva iespēju paust savas idejas par 9.maiju, Eiropas dienu, un kā mēs varētu tās realizēt skolā.

Foto kopā ar Arti Pabriku.
Rakstu veidoja Edvards Bondars un Endijs Lagzdiņš.