Skolas blogs

10.3.15

Ja man būtu tālvadības gaisa kuģis...

Otrdien, 3.martā, lidostā “Rīga” tika atklāta bērnu un jauniešu zīmējumu izstāde “Ja man būtu tālvadības gaisa kuģis…”, kas tapusi Latvijas prezidentūras ES padomē rīkotās augsta līmeņa konferences “Aviācijas nākotnes perspektīvas” ietvaros.

Pasākums plkst.15:30 norisinājās atlidošanas zālē “E” un tajā piedalījās starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš, Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs, izstādes darbu autori un viņu skolotāji no Salaspils 1. vidusskolas vizuāli plastiskās mākslas pulciņa, Salaspils Mūzikas un mākslas skolas, Mārupes Mūzikas un mākslas skolas, Ķekavas Mūzikas un mākslas skolas, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas.

Pateicība par atsaucību un dalību tika izteikta šādiem mūsu skolas bērniem:
Emīlam Skujeniekam, 3.a klase
Sindijai Reinholdei, 4.a klase
Annijai Stepiņai, 4.a klase
Paulai Vasarietei, 4.a klase
Kristiānai Eglītei, 4.c klase
Viktorijai Dekterovai, 3.a klase
Ievai Gabrānei, 3.b klase
Sindijai Kārkliņai, 3.d klase
Ainai Zemzarei, 2.b klase
Sindijai Iliško, 2.b klase
Kristiānai Ozoliņai, 2.d klase
Juliānai Ļovkinai, 2.d klase

Šo bērnu zīmējumus var apkatīt lidostā gan digitāli, gan pie sienas atlidošanas zālē „E”. Izstāde tika atklāta ar sirsnīgām uzrunām un pateicību pasniegšanu. Pēc dalībnieku sumināšanas mūs gaidīja izstādes rīkotāju sarūpētais cienasts, bet vislielāko sajūsmu radīja ekskursija pa lidlauku. Lai tur nokļūtu, bija jāiziet cauri drošības kontrolei, kas bija gana nopietns piedzīvojums. Tad ar autobusu, kurš nogādā pasažierus uz lidmašīnu, mūs vadāja pa lidlauku, rādot lidmašīnas, jauno peronu, ko patreiz būvē, un lidmašīnu muzeja eksponātus līdz pat jaunajam ugunsdzēsējo depo. Bērniem ļoti patika ugunsdzēsēju mašīnu demonstrācija – tika imitēts trauksmes signāls, kad visas mašīnas izbrauc reizē, kā arī tika ļauts kāpelēt pašā jaunākajā mašīnā. Vēlāk ugunsdzēsēji ar šo jaunāko un jaudīgāko mašīnu demonstrēja ūdensstrūklu, ar kādu tiek nodzēsts ugunsgrēks. Dažiem drosmīgākajiem ugunsdzēsēji ļāva nošļūkt pa glābšanas stieni, protams, noķerot rokās. 

 







Gunta Lagzdiņa,
vizuāli plastiskās mākslas pulciņa skolotāja