Skolas blogs

18.10.13

Ekonomikas nedēļa


Nedēļa no 7. līdz 13. oktobrim man un manai klasesbiedrenei Anastasijai bija saistīta ar ekonomiku. Divas dienas mēs pavadījām semināros par uzņēmējdarbību.
Otrdien, 8. oktobrī, mēs devāmies uz Rīga Plaza Multikino, kur 7. auditorijā mēs pavadījām garu dienu no 10:00 līdz 16:00 "JA-YE Latvija Jauno uzņēmēju skolā 2013". Pirmās 3 stundas mēs pavadījām klausoties prezentācijas par uzņēmējdarbību. Tika prezentēti tādi uzņēmumi, kā Aerodium, Dream Sleep u.c. Pēc tam mēs devāmies nelielā pauzē un tad sākās radošā daļa. Visi skolēni, kas piedalījās seminārā, tika sadalīti 2 daļās un tad, kamēr viena daļa veidoja ātrās idejas uzņēmumiem, otra daļa staigāja pa Rīga Plaza un veica uzdevumus dažādos veikalos. Šajā seminārā piedalījās 438 skolēni no visas Latvijas. Semināru organizēja Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) sadarbībā ar Swedbank.


Ceturtdien, 10. oktobrī, mūsu skolā viesojās Biznes augstskolas "Turība" pasniedzēja Rosita Zvirgzdiņa, kas izstāstīja kādam jābūt veiksmīgam uzņēmējam un kā par tādu kļūt. Šajā seminārā piedalījās mūsu skolas 11. un 12. klase.