Skolas blogs

9.3.16

Salaspils 1.vidusskola piedalījās „Lāses 2016” kausa izcīņā volejbolā vidusskolu komandām

Salaspils 1.vidusskolā līdz ar jaunā 2015./2016.mācību gada sākšanos, savu darbību uzsāka arī „Volejbola” pulciņš. Periodā no 2015.gada septembra līdz 2016.gada februārim 9.-12.klases skolnieki, pēc savas vēlmes un intereses nāca pilnveidot savas iemaņas un prasmes volejbolā. Pateicoties skolēnu aktivitātei vidusskola tika pieteikta Latvijas populārākajām un prestižākajām skolu sacensībām volejbolā „Lāses 2016” kausa izcīņai.
25.februārī sacensībās Siguldā startēja Salaspils vidusskolas meiteņu izlase šādā sastāvā: Diāna Pokšāne, Aiga Zaharevska  un Arina Maslobojeva (12.kl.), Violeta Garanča (11.kl.), Alise Sainakova un Viktorija Vasiļenko (10.kl.), Estere Ozola un Laura Fučedžī (9.kl.). Salaspilietēm sacensībās pretī stājās volejbolistes no Mārupes, Zvejniekciema, Siguldas un Mālpils vidusskolas komandām. Lai gan šī bija pirmā sacensību pieredze, meitenes godam aizvadīja katru spēli un lika panervozēt pretiniecēm, kuras bija ieradušās pat no profesionālās ievirzes volejbola apmācības skolas- Murjāņu sporta ģimnāzijas. Spēlē par 3.vietu salaspilietes seta sākumā spēja izvirzīties vadībā ar +7 punktiem, tomēr līdz seta beigām neizdevās noturēt seta sākumā iekrāto pārsvaru pret Siguldas Valsts ģimnāzijas komandu, sacensības noslēdzot 4.vietā.
Savukārt zēni sacensības aizvadīja 1.martā. Ar gandrīz divreiz lielāku komandu skaitu sacensības vidusskolu grupā zēniem pieteica komandas no Siguldas (4 komandas), Babītes, Zvejniekciema un Salaspils vidusskolas. Tā kā komandu skaits bija liels, kurš liedza izspēlēt apļa turnīru un katrai komandai spēkoties ar katru, Salaspils vidusskolas puišu izlase: Gatis Kravalis (12.kl.), Toms Čudars un Vladislavs Sarkans (11.kl.), Gregors Matīss, Emīls Elksnītis un Arvīds Orlovskis (10.kl.) apakšgrupu spēlēs piekāpās sacensību uzvarētājiem un 2.vietas ieguvēj komandai no Siguldas Valsts ģimnāzijas, turnīru noslēdzot ar 6.vietu.
Uzskatu, ka pirmās oficiālās sacensības ir aizvadītas godam, gūta pirmā spēļu pieredze. Paldies, Salaspils 1.vidusskolas skolniekiem par uzdrošināšanos un pirmo dalību oficiālajās volejbola sacensībās.
Volejbola trenere
Ilze Pačkajeva