Skolas blogs

8.11.16

Erasmus+ projekta tikšanās Horvātijā OŠ Sesvetska Sopnica








No 19. līdz 22. oktobrim skolotājas Ieva Hermane, Lūcija Sniķere un Marta Antoneviča devās uz Erasmus+ projekta
„The Mysteries of European Capitals” sanāksmi Horvātijā. Ierodoties skolā, tikām laipni sagaidītas ar deju priekšnesumu, kā arī horvātu skolas koordinatora Igora Solopeka pavadībā tikām iepazīstinātas ar skolu un tās tradīcijām.
Katras valsts pārstāvjiem bija iespēja prezentēt savas galvaspilsētas UNESCO pieminekļus un pastāstīt, kāpēc tie ir īpaši. Vēlāk devāmies vērot dažādas mācību stundas, varējām apmeklēt tādas stundas kā angļu valodu, dabas zinības, mājturību, sportu un mūziku. Citu valstu skolotājiem piedaloties mācību stundās, skolēni nemaz nešķita nobijušies vai aizdomīgi, tieši pretēji, labprāt dalījās ar mācību grāmatām, atbildēja uz jautājumiem un bija ļoti atsaucīgi.
Arī mums bija iespēja vadīt nelielu daļu no stundas, bija patīkami vērot, ka pēc stundas skolēni ar prieku vēl turpināja runāt par neparasto mācību stundu.

Radošajā darbnīcā no līdzatvestajām bildēm kopīgi veidojām kalendāru un horvātu tradicionālo suvenīru – sirdi ar spoguli vidū.
Interesanti ir tas, ka šī sirds tiek veidota no dabīgiem materiāliem. Sirds vidū ir spogulis, jo puisis šo sirdi dāvina izredzētajai meitenei ar domu, ka tā ir viņa sirds, un šajā sirdī (spogulī) meitene redz sevi.

Otrajā dienā mēs apmeklējām Horvātijas galvaspilsētu Zagrebu, ekskursiju vadīja Sesvetes ģeogrāfijas skolotājs Marijans Birušs.
Aplūkojām Zagrebas skaistākās un vēsturiski nozīmīgākās vietas – Zagrebas katedrāli, dažādus pieminekļus, skaistākos panorāmas skatus, pilsētas ainavas un pat tirdziņu. Šis bija darbīgs un reizē arī pieredzes un pozitīvu emociju pilns brauciens.