Skolas blogs

11.11.16

ZIB-viktorīna "Par Latviju! Leposimies kopā!"

Patriotu nedēļas ietvaros Salaspils 1.vidusskolā notikusi arī zib-viktorīna “Par Latviju. Leposimies kopā!”




Šī gada 10.novembrī Salaspils 1. vidusskolas 6.-9. klases komandām bija iespēja piedalīties zib-viktorīnā, kurā skolēniem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas jautājumos par savas valsts vēsturi, politiku, personībām, kultūru un sportu.

Tiesa, viktorīnas mērķis bija ne tikai pārbaudīt zināšanas, bet mudināt skolēnus mācīties un uzzināt arvien jaunas lietas par savu valsti. Piemēram, viktorīnā kopā uzzinājām, ka tieši no Latvijas nāk ne tikai džinsu, bet arī 3D hologrammas tehnikas un mini fotoaparāta izgudrotāji, ka Latvija var lepoties ar ar uzvarām sportā un kultūras jomā, ka tieši Latvijā ir tikusi uzstādīta pasaulē pirmā Ziemassvētku eglīte un ka mums ir pamats teikt, ka šeit ir skaistākās meitenes (un, protams, arī puiši) pasaulē!

Klašu komandas savā starpā sacentās divās vecuma grupās – kopā startēja 6. un 7. klašu komandas un 8. un 9. klašu komandas. Viktorīnas organizētājus priecēja salīdzinoši lielais dalībnieku skaits – 4 komandas katrā vecuma grupā. 

Kā jau katrās sacensībās, arī šeit parādījās īsts cīņas gars! 6.-7. klašu grupā divas komandas – 6.b un 6.c klase - finišēja ar vienādu rezultātu un ieguva 3.vietu, 7.c klases komanda izcīnīja 2.vietu, bet 7.b klases komanda, nekļūdoties nevienā jautājumā, izcīnīja uzvaru. Ar līdzīgu sniegumu otrā klašu grupā uzvarēja 9.a klase, aiz sevis otrajā vietā atstājot 8.b klasi. Trešo vietu ieguva 9.b klase, bet ceturto – 8.d klase. 

Sk.Annija vēlreiz saka visām komandām lielu paldies par piedalīšanos, un aicina gan šonedēļ, gan katru dienu atcerēties, ka mūsu valstij un katram no mums ir ar ko lepoties!