Skolas blogs

8.12.17

Par vizuālās mākslas olimpiešiem

Ir pagājis laiks, ir atkal rudens, un Salaspils 1.vidusskolas sākumskolas skolēni gatavojās vizuālās mākslas olimpiādei. Skolas ietvaros tā notika 21.novembrī, kad 32.un 33.kabinetos pulcējās un strādāja gandrīz 40 skolēni. Bij' žūrijai ko vērtēt!
Darbi cits par citu krāsaināki un rakstaināki!

Šogad olimpiādes tēma bija "Ornamenti Latvijas ainavā". Tāda tēma bija paredzēta arī lielajai, starpnovadu vizuālās mākslas olimpiādei. Un tā, 30.novembra rītā, 8 (no katras klašu grupas 2 bērni) braši sākumskolas skolēni un skolotāja devās uz Ķekavas vidusskolas sākumskolu, lai pierādītu savus ornamentus un rakstus arī citiem!
Diena bija pelēka, darbs bija grūts, spēki galā...
Bet 7.decembra rīts tomēr bija priecīgs! Grūtais darbs tika novērtēts! Apsveicam visus skolēnus, kuri nenobijās un piedalījās! Bet vislielākais prieks ir par Tīnu Letīciju Boli no 2.c klases, kura ieguva 1.vietu 2.klašu grupā, par Māri Jasinski no 1.a klases, kurš ir 2.vietas ieguvējs 1.klašu grupā, un par Samantu Roziņu no 1.e klases, kura ir 3.vietas ieguvēja 1.klašu grupā! Malači! Vēlos piebilst - darbs tiešām nebija viegls! Starpnovadu olimpiādē piedalījās skolēni no 20 skolām! Tās ir - Salaspils 1.vidusskola, Salaspils 2.vidusskola, Ikšķiles vidusskola, Tīnūžu pamatskola, Laurenču sākumskola, Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošā pamatskola, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola, Carnikavas pamatskola, Allažu pamatskola, Ķekavas vidusskola, Pļavniekkalna sākumskola, Olaines 1.vidusskolas sākumskola, Siguldas 1. pamatskola, Olaines 1.vidusskola, Olaines 2.vidusskola, privātā pamatskola "Gaismas tilts97", Baložu vidusskola, Daugmales pamatskola, Mores pamatskola, Siguldas pilsētas vidusskola. Ja vēl sīkāk, tad 1.klašu skolēni 30, 2.klašu skolēni 37, 3.klašu skolēni 33, 4.klašu skolēni 34. Konkurence liela! Tāpēc lepojamies ar visiem skolēniem, kuri piedalījās un aizstāvēja skolas godu šajā Salaspils 1.vidusskolas dzimšanas dienas gadā!
Lepojamies ar Māri Jasinski, Samantu Roziņu, Tīnu Letīciju Boli, Agati Augustausku, Everitu Rozi, Dārtu Gobiņu, Emīliju Ausmu Širaku un Jūliju Krūmiņu! Paldies skolotājām Aijai Belijai, Initai Zalakai, Lindai Krastiņai un Evitai Pauriņai par sadarbību - skolas olimpiādes organizēšanu, skolēnu gatavošanu un darbu izvērtēšanu!