Skolas blogs

18.1.16

Lielā Lego diena

Jau sesto gadu pēc kārtas janvārī Salaspils kultūras namā „Rīgava” notika Lielā Spēļu diena. Šoreiz tā, pateicoties Salaspils 1.vidusskolas Lego un robotikas pulciņu vadītājiem Rutai Ilgažai un Sandijam Krastiņam, LatLUG (Latvijas LEGO lietotāju grupa), kā arī Salaspils pašvaldības finansiālajam atbalstam, norisinājās zem Lego zīmes. Lielā Spēļu diena pulcēja vairāk nekā 200 apmeklētāju no Salaspils, Stopiņiem, Rīgas, Baldones, Madonas, Jelgavas un Bauskas. 

Viena no svarīgākajām pasākuma daļām bija Lego un robotikas pulciņu dalībnieku sacensības sumo robotu, līnijsekotāju, dragreisa un radošās konstruēšanas cīņās. Vienā no komplicētākajām robotbūves disciplīnām līnijsekošanā pārējos tālu aizmugurē atstāja salaspilietis Ainārs Krastiņš. Salaspilieši bija arī vissparīgākie dragreisu braucēji, un pirmās trīs vietas izcīnīja mūsējie – Toms Zvirgzdiņš, Kārlis Bulderis, Frederiks Jēgeris, savukārt Jurģis Ieviņš ieguva otro vietu grūtajās sumo cīņās. Salaspiliešiem labi veicās arī citās disciplīnās.

Mazākie dalībnieki piedalījās radošās konstruēšanas konkursā. Gatavojoties konkursam dalībnieki mājās izdomāja un uz vietas izveidoja darbu plaknē „Latvijas skaistās vietas atklātne”. Otru darba tēmu visi uzzināja tikai uz vietas un tā bija „Pirātu sala”. Žūrija rūpīgi apskatīja visus darbus un uzklausīja katra dalībnieka skaidrojumu par savu darbu. Labākie bija Mārtiņš Zaķis, Hugo Tālbergs, Marģers Krūmiņš un Roberts Reķis. No pirmskolas ar labiem rezultātiem piedalījās Kristaps Kazerovskis un Olafs Kalējs.

Arī visiem pārējiem bija gana daudz kā interesanta paveicama, apskatāma un atklājama. Ikviens varēja izmēģināt spēkus augstākā Lego torņa būvniecībā, sacensties veiklībā, uz ātrumu no Lego konstruktoriem pēc instrukcijas uzbūvējot lokomotīvi, vai arī izspēlēt dažādas dambretes kombinācijas un balvās iegūt Lego konstruktorus. Uz galdiem bija izbērti Lego klucīši, no kuriem lieli un mazi centās kaut ko uzmeistarot. Meistaru uzraudzībā dalībnieki piedalījās automašīnu būvēšanas meistarklasē, vadīja 4 x 4 auto trasē un iepazinās ar programmēšanu bērniem no sešu gadu vecuma. Facebook.com vietnē līdz 24. janvārim var apskatīt sapņu minifigūru zīmējumus, kas tapuši Lielajā Lego spēļu dienā, un nobalsot par tiem. 

Un, protams, 7,5 m2 lielā Lego pilsēta, kurā netrūka nedz veikalu, nedz kinoteātra, nedz privātmāju un pat pīļu dīķa, nedz viesnīcas un citu pilsētai svarīgu celtņu, nedz arī pašu Lego cilvēciņu. Kā apgalvo aizrautīgs Lego fans Lauris Kļaviņš no LatLUG, tik piepildīta Lego pilsēta ir tapusi pirmoreiz. Apkārt tai uz vienu un otru pusi nemitīgi kursēja divi vilcieni. Uz blakus galda bija izvietojušies Lego varoņi no StarWars - klonu karotāji, paši varonīgie Zvaigžņu karu džedaji un lieli un mazi kosmosa kuģi.

Paldies visiem, kas piedalījās, kas atbalstīja, un īpašais paldies Zibšņa brīvprātīgajiem!